Välkommen till palsternackan!

Gastronomer! Övriga!

Varmt välkomna till den i skrivande stund sprillans nya bloggen palsternackan! Redan år 1986 skrev Gastronomiska Akademiens tallrikar n:ris 4 och 6, nämligen Povel Ramel och Hans Alfredson, ”Vanliga palsternackan för gottegrisar året 1987”. Inspirerad av dessa gastrohumorala föregångares skrift skall undertecknad försöka leva efter densammas ”gastronomarium”, fast år 2011!

Varje dag erbjuder en ny lukullisk utmaning och undertecknad har för avsikt att ej blott tillaga och inmundiga gastronomariumets rätter utan även redogöra om härtill relaterade  fynd å detta forum. För den specialintresserade, d.v.s. kalender-, eller i detta fall snarare palsternacksbitaren, (,(?)) kan ett inköp av själva urkunden starkt rekommenderas, sök på närmaste antikvariat.

Nog tjôtat, 1 januari 2011 drar experimentet igång.

Ha’re gött!

/Björn

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Detta inlägg publicerades i Gastronomarium. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Välkommen till palsternackan!

  1. Fredrik Mårtensson skriver:

    Gratulerar till starten av din nya blogg! Du fick hr Alfredsons välsignelse kan tänkas!? Kommer att följa detta och hoppas att få ta del av någon eller några maträtter. Uppdateringsfrekvensen är ganska given här antar jag?

    Eder Smådjurspansargeneral

    • palsternackan skriver:

      Tack! Ja Hasse gav sitt godkännande, vykortet sitter på kylskåpet till allmän beskådan. De tre kungarna kan ju kolla in det redan på torsdag, under läppjandet av ”Kongepjoltern”. Och ja, målet är daglig uppdatering.

  2. Pingback: Superhelg i Mästerkocksanda! | Taste by Louise

  3. Pingback: Det var nära ögat… | Taste by Louise

Lämna en kommentar