Entrecôten med aromsmöret och den bakade potatisen

Vi har bara kommit till tredje dagen av utmaningen att äta enligt ”Palsternackan” men det är redan dags för entrecôte – hurra! Entrecôten är en särskilt kär och frekvent gäst i husets grillpanna även om den vid varje enskilt tillfälle sällan blir särskilt långvarig. Att ”Palsternackan” är från 1987 märks i dagens meny på valet av tillbehör – aromsmör och bakad potatis. Smör, oavsett arom, kan väl inte ens den som annars föredrar en nyslagen bea eller enkel citronklyfta som ackompanjemang till köttet, ha något att invända emot? Bakad potatis är dock att gå ett steg för långt i detta hushåll, klyftpotatis får väl utgöra ett godtagbart alternativ?
För de bokstavstrogna nackbitare som måhända får intrycket själva essensen i Palsternackan är på väg att förloras i och med detta avsteg bör påpekas att större övertramp säkerligen kommer göras i framtiden. Detta är säkert en klen tröst men å andra sidan smakade det riktigt gott med entrecôte, två sorters aromsmör, grönsallad och klyftpotatis. Satt som en smäck helt enkelt.


Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Gastronomarium. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s