Recept 110105

Pyttipanna 5 januari

I min mening skall pytten vara ganska grovtärnad för den korrekta, rustika känslan. Detta, den ultimata svenska resträtten, görs ju på de rester man råkar ha till hands, idag blev det såhär.

2 portioner

Ca. 5 dl frysta potatistärningar
1 gul lök
150 g julskinka
50 g rimmat fläsk
50 g entrecôte
50 g smör
4 ägg
Inlagda rödbetor

Stek potatisen i smör med salt och peppar, på högsta värme till att börja med, sänk värmen efter hand. Tärna fläsket och stek det några minuter, lägg därefter i den tärnade skinkan och fortsätt steka några minuter. Hacka löken och stek i smör med lite salt och peppar. Tärna och stek slutligen entrecôten och lägg samman med potatis, lök, fläsk och skinka och fortsätt steka på medelvärme. Stek under tiden två av äggen och skilj ut gulorna från de två andra äggen. Servera pytten med äggula, stekt ägg och inlagda rödbetor.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s