Recept 110108

Borsjt

3 portioner

5 stora rödbetor
1 gul lök
1 morot
2 msk neutral olja
1 rejäl näve surkål
1 liter buljong, t.ex från gårdagens impotatis
2 lagerblad
2 persiljestjälkar
salt
peppar
surkålsspad eller ättika

Skala rödbetor, morot och gul lök. Spara en rödbeta att finriva strax innan servering, strimla övriga grönsaker fint, lämpligtvis med en matberedare. Fräs grönsakerna några minuter i oljan. Krama ur spadet ur surkålen men spara det, hacka surkålen och tillsätt tillsammans med buljong, lagerblad och persiljestjälkar och låt koka upp. Koka 20-25 minuter, smaka av med salt, peppar och surkålsspad. Servera med smetana och gott bröd.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s