Recept 110109

Kokt torsk med brynt purjolökssmör och hackeägg

2 portioner

2 rejäla torskkotletter
1 schalottenlök
10 cm stjälkselleri
10 vitpepparkorn
1 msk vitvinsvinäger
salt
10 cm purjolök
75 g smör
2 ägg
vatten

Skiva selleri och lök. Koka i en kastrull upp selleri, lök, pepparkorn, vinäger och tillräckligt med vatten för att täcka fisken. Salta och låt sjuda 15 minuter, lägg i fisken och tag kastrullen från plattan. Hårdkoka äggen, låt dem svalna och hacka dem. Skölj och skiva purjolöken, svetta den i lite smör och lägg i en skål. Bryn smöret och häll över purjolöken. Tag upp fiske och servera med purjolökssmöret och ägghacket. Potatis och gröna ärtor passar bra till.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s