Recept 110110

Njursauté
2 portioner

1 kalvnjure, ca. 400 g
½ äpple
2 bananschalottenlökar
100 g champinjoner
75 g rökt fläsk
3 msk smör
1,5 dl vispgrädde
½ köttbuljongtärning
1 tsk fransk senap
2 msk calvados

Tärna fläset och stek så det får färg, tag undan Putsa njuren och skär den i bitar i storlek som de minsta loberna, salta och peppra. Strimla löken, skär champinjonerna i mindre bitar, skala, kärna ur och klyfta äpplet. Stek njuren på relativt hög temperatur, häll på calvadosen och bränn av. Låt njurbitarna vila tillsammans med fläsket. Stek lök, champinjoner och äpple några minuter. Tillsätt grädde, fläsk, njure, senap och köttbuljong och låt puttra ca. 5 minuter. Smaka av med salt ch peppar och servera med potatis.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s