Recept 110112

Blomkål Polonaise
4 portioner

1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
100 g bröd (lantbröd/surdeg efter smak)
2-3 ägg
4 kvistar persilja
100 g smör

Hårdkoka äggen, kyl, skala och hacka dem relativt fint. Ansa blomkålen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Skär brödet i mycket tunna skivor, hacka dess och stek i lite smör till knapriga minikrutonger, spara eventuellt ett par tunna skivor att knapersteka och dekorera med. Plocka bladen från persiljan och hacka den fint. Bryn resterade smör, rör ner den hackade persiljan på slutet. Servera nykokt blomkål med ägghack, krutonger, brynt smör och persilja på toppen. Korv, bacon eller skinka passar fint till. Och öl förstås!

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s