Recept 110116

Sjötunga meunière2 portioner

4 rödtungafiléer, ca. 100 g styck
vetemjöl
salt
vitpeppar
smör till stekning
1 knippa persilja
500 g mjölig potatis
100 g smör, rumsvarmt
2,5 dl mjölk, varm
salt
peppar
50 g smör
1 citron

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och ånga av ett par minuter. Pressa potatis i potatispress eller genom en sil, blanda med rumstempererat smör och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Panera filéerna i vetemjöl kryddat med salt och nymalen vitpeppar, låt dem vila på hushållspapper. Stek filéerna i rikligt med smör på hög värme så att de blir kraftigt gyllenbruna. Hacka och smörstek persiljan. Bryn smör till servering.
Lägg upp fiskfiléer med potatispuré, stekt persilja, brynt smör och en citronklyfta.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s