Recept 110123

Ugnsbakad kungsfisk (uer) med fänkål och kall citronsås
2 portioner

1 liten kungsfisk, ca. 1 kg urtagen
1 fänkålsstånd
2 salladslökar
2 lagerblad
1 knippe färsk timjan
1 kvist persilja
10 cm stjälkselleri
Skal och saft från 1/2 citron
30 g smör
salt
peppar

1 dl lättcrème fraiche
Zest av ½ citron
1-2 tsk gräsig olivolja
citronsaft
salt

Ansa fänkålen och hacka den samt salladslöken relativt fint, lägg dem på en redig bit smörad aluminiumfolie och salta och peppra lite på dem samt kläm över lite citron. Skölj och torka ur fisken, salta och peppra den och fyll med örter, ett par bitar citronskal och sellerin skuren i stavar. Peta i ett par små smörbitar och pressa i lite citronsaft. Lägg fisken ovanpå grönsaksbädden (eventuellt med en bit Torky emellan om fisken inte är fjällad. Vik in folien till ett tätt paket och baka i ugn 225°C 25-30 minuter, låt vila 5 minuter.
Blanda såsingredienserna och smaka av med citronsaft och lite salt.
Servera fisken med kokt potatis, sallad och såsen.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s