Recept 110127

Akvavitflamberat isterband med dillstuvad potatis

2 portioner

2 isterband
smör till stekning
2 msk akvavit, t.ex OP Andersson om man kommer från Göteborg

8 kokta potatis
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
1 knippa dill
salt
peppar

Stek isterbanden i smör på medelvärme 10-15 minuter. Tärna potatisen tämligen grovt, hacka dillen. Smält smör till stuvningen, tillsätt vetemjöl, rör och stek rouxen på låg värme ett par minuter. Tillsätt mjölk och låt koka upp under omrörning. Låt stuvningen puttra ett par minuter och tillsätt potatisbitarna och låt dem bli varma. Smaka av stuvningen med dill, salt och peppar. Häll akvaviten över isterbanden och tänd på, akta köksfläkten!
Servera isterbanden med stuvningen, en källarsval pilsner och kanske en liten rackare.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s