Recept 110128

Saltimbocca

Palsternackans Saltimbocca alla San Marino görs med lagerblad men jag rekommenderar salvia.

2 portioner

2 kalvschnitzlar
4 skivor lufttorkad skinka
10 färska salviablad
2-3 msk marsala
1 citron
tandpetare
smör
peppar
salt

Banka ut schnitzlarna ordentligt, salta och peppra. Lägg salviabladen på köttet, täck med skinkskivorna och nagla fast med tandpetare. Stek med köttsidan ner i ordentligt med smör ett par minuter, vänd och stek ytterligare någon minut. Tillsätt marsalan och låt den koka in lite. Servera de nystekta schnitzlarna med citron och en grönsallad.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s