Recept 110131

Kokt rödspätta med brynt smör och pepparrot2 portioner

2 hela rensade rödspättor, ca. 400 g styck
100 g smör
1 försvarlig bit pepparrot
6 fasta potatisar
150 g gröna ärtor
salt
citron

Skala önskad mängd pepparrot, skala och koka potatisen. Koka upp nog med saltat vatten i en eller två stora kastruller för att täcka fiskarna. Tag eventuellt bort fiskarnas huvud och stjärtfena och lägg dem i vattnet och sjud ca. 8 minuter. Bryn under tiden smöret och koka ärtorna. Tag upp fiskarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Pilla bort fenorna och skinnet på ovansidan. För försiktigt över fiskarna till var sin tallrik. Lägg ärtorna omkring, häll över det brynta smöret, salta lite och riv en hög pepparrot på varje fisk. Servera med potatisen vid sidan om.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s