Recept 110201

Kyckling Kiev
2 portioner

2 kycklingfiléer
50 g smör
färska örter t.ex gräslök och persilja
1-2 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
salt

Blanda det rumsvarma smöret med finhackade örter. Forma till en avlång cylinder på en bit plastfolie, låt vila i frysen några minuter några minuter så blir den lättare att hantera. Banka ut kycklingfiléerna i var sin frysplastpåse, var försiktig så de inte går sönder. Salta och peppra på filéerna och lägg på halva örtsmöret på respektive filé. Putsa bort eventuella utstickande bitar på filéerna. Vik in kortändarna och rulla ihop filéerna, se till så att inget smör ligger blottat. Panera i mjöl, smör och ströbröd; upprepa hela paneringen en gång. Hetta upp oljan och fritera kycklingarna gyllenbruna, helt färdiglagade i fritösen torde de bli på 12 minuter. Servera med sallad.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s