Recept 110202

Pölsa
20 portioner

1 kg rimmad fläskbog med svål
1,5 kg färskt fläskkött, t.ex grytbitar
2 fläskhjärtan
10 kryddpepparkorn
20 vitpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 lagerblad
4 dl korngryn
3 gula lökar
3 msk smör
1-2 msk torkad mejram
salt
vitpeppar

Putsa bort blodkärl från hjärtana, lägg tillsammans med det övriga köttet i en stor gryta, täck med vatten och koka upp. Skumma väl, när inget skum bildas mer efter ca. 15 minuter tillsättes de hela krydd- och vitpeppar, nejlikor och lagerblad. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca. 2,5-3 timmar. Tag upp köttet ur buljongen, plocka bort kryddorna, skär bort svålen från bogen och mal köttet tämligen grovt i köttkvarn. Sila buljongen och koka korngrynen i den ca. 30 minuter, tillsätt därefter det malda köttet till grytan. Hacka löken och fräs i smöret. Rör ner frästa lök och mejram i pölsan, smaka av med salt och vitpeppar, den skall ha lite hetta. Servera pölsan med stekt potatis, stekt ägg, rödbetor och matättika, d.v.s. 3% ättika.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s