Recept 110203

Björns Bolognese

8 portioner

1 kg nötfärs
150 g rimmat sidfläsk
2 gula lökar
2 selleristjälkar
2 stora vitlöksklyftor
3 msk olivolja
100 g tomatpuré
1 burk konserverade cocktailtomater
500 ml passerade tomater
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
4 persiljekvistar
salt
peppar

Finhacka lök, vitlök och selleri och fräs några minuter i olivolja med lite salt och svartpeppar. Lägg i tomatpurén och fräs en knapp minut under omrörning så det doftar aromatiskt. Tillsätt tomater, buljong och kryddor (bara stjälkarna från persiljan, spar bladen). Skär fläsket fint och bryn det i en separat panna och lägg ner det i såsen men låt fettet ligga kvar i pannan. Bryn köttfärsen i flottet i omgångar och lägg efter hand ner i såsen, tillsätt vid behov olivolja i pannan. Koka såsen i tre timmar och smaka av med finhackad persilja, salt och peppar. Servera med pasta och riven parmesan.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s