Recept 110205

Vitkålssoppa
2 portioner

2 skivor rimmat fläsk
2 msk smör
350 g vitkål
7 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
vitpeppar
salt

Skär fläsket mycket fint och fräs det i smöret med salt och lite vitpeppar utan att det tar färg. Finstrimla vitkålen och tillsätt, fortsätt svetta några minuter så kålen börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, buljongtärning och lagerblad och koka 20 minuter. Smaka av med vitpeppar och salt och servera med stekt prinskorv.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Recept 110205

  1. Emil skriver:

    Enligt fransk tradition skall det i dag kyndelsmässodag ätas crèpes och den första crèpen skall läggas på ett skåp och därmed hålla hungern borta ur hemmet! Vet inte hur tillförlitligt allt detta är dock då min källa (vad jag tror) är Nordegren i P1

    hur som en bra ursäkt för att äta crèpes till efterrätt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s