Recept 110209

Köttgrotta
4 portioner

500 g nötfärs
1 ägg
1 äggula
1 msk ansjovisspad
4 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 knippe gräslök
1 msk fransk senap
smör eller neutral olja till formen
salt
peppar

Låt ströbrödet dra i grädde och mjölk 10-15 minuter. Finhacka visprädden. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och forma till en limpa på en sord form. Sätt i ugn 250°C 5 minuter och sänk därefter till 175°C och baka ca. 40 minuter till 65°C kärntemperatur. Köttsaften som flyter ut på sidorna av limpan berikar såsen bra. Servera med trattkantarellsås, potatis och någon trevlig grönsak.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s