Recept 110210

Risplättar
2 portioner

1,5 dl kall risgrynsgröt
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 äggula
2 dl mjölk
zest av 1 citron
2 tsk ljust muscovadosocker
2 krm vaniljextrakt
2 krm salt
40 g osaltat smör

Blanda gröt, vetemjöl, ägg, äggula, citronzest, socker, vanilj och salt. Vispa i mjölen och låt dra 30 minuter. Smält smöret i plättlaggen och häll i smeten. Stek gyllenbruna plättar, vispa upp risgrynen om de hamnar på botten. Servera med någon god sylt.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s