Recept 110211

Kalmarlåda
2 portioner

3-4 lammotletter
4-6 skivor rimmat eller rökt fläsk
0,5 kg fast potatis
1 liten gul lök
1 msk vetemjöl
0,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1-2 msk skånsk senap
2-3 tsk fransk senap
smör
sat
peppar
saltgurka

Stek fläsket knaprigt. Skala potatisen och skär i 1 cm kuber. Stek några minuter under det att du skalar och finhackar löken. Tillsätt löken till potatisen och fortsätt steka några minuter, det skall bara nätt och jämt ta färg. Rör i vtemjölet och stek någon minut under omrörning. Tillsätt mjölk och grädde samt salt och peppar och låt koka upp och sjud tills potatisen är mjuk, rör då och då. Smaka av med skånsk och fransk senap, salt och pepper.
Salta och peppra lammkotletterna och stek eller grilla på båda sidor till de är rosa innuti. Skär saltgurkan i strimlor. Lägg upp i serveringsfat, potatisen i botten och lamm, fläsk samt saltgurka på toppen. En grönsallad och lite citronsaft ger extra fräschör.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s