Recept 110213

Laxpudding med spenat3 portioner

300 g laxfilé med skinn, gärna ändbiten
1 näve grovsalt
0,5 kg potatis
300 frusen spenat
1 gul lök
1 knippa dill
2 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar

Häll grovsaltet på fisken, stoppa i frysplastpåse, sug ut luften och förslut påsen. Rimma laxen i kylskåpet 1-2 dygn. Tag ut laxen ur påsen, torka av den och skiva den tunt.
Hacka dillen, skala och skiva löken. Skala potatisen och skiva den mycket tunt, t.ex med matberedare. Tina spenaten och pressa ut så mycket vätska du kan ur den. Vispa ihop ägg och mjölk och salta och peppra i men kom ihåg att laxen ger sälta. Varva potatis, lök, lax, spenat och dill i flera lager. Häll på ägg/mjölk-blandningen och se till så den rinner ner ordentligt. Grädda långt ner i 225°C ugn, lägg på en bit aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg. Servera den heta puddingen med skirat smör.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s