Recept 110216

Skånsk kalops
3 portioner

600 g långfibrigt nötkött, t.ex högrev eller märgpipa
1 gul lök
1 morot
2 lagerblad
7-8 kryddpepparkorn
1-2 kryddnejlikor
1 msk ansjovisspad
smör
vetemjöl
salt
peppar

Skala morot och lök och skär i tämligen stora bitar. Skär köttet i ganska stora bitar och bryn ordentligt runt om i stekpanna. Salta och peppra på köttet och pudra över lite vetemjöl. Lägg över köttet i en gryta, tillsätt lök och morot. Deglacera stekpannan med vatten och häll detta i grytan så kött och grönsaker är täckta. Lägg i kryddorna och ansjovsspadet och låt grytan sjuda 1,5-2 timmar, rör då och då. Smaka av med salt och peppar och servera kalopsen med kokt potatis och rikligt med inlagda rödbetor.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s