Recept 110217

Färserade tomater
1 portion

3 tomater
150 g nötfärs
1 äggula
4 cm purjolök
0,75 dl riven parmesan
1 tsk oregano
salt
peppar

Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innanmätet. Finhacka purjolöken och blanda med köttfärs, äggula, oregano och merparten av parmesanen. Smaka av färsen med salt och peppar och fyll i tomaterna. Grädda i 175°C ugn ca. 30 minuter så att tomaterna börjar bli mjuka. Toppa tomaterna med resterande parmesan, vrid upp ugnen till 225°C och ge dem färg några minuter. Servera med bröd och sallad.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s