Recept 110218

Köttbullar4 portioner

400 g blandfärs
1 dl ströbröd
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
1 tsk mörk sirap
1 msk ansjovisspad
salt
peppar

Blanda ströbröd med vispgrädde och låt det svälla ett tiotal minuter. Blanda sedan med köttfärs, uppvispat ägg, riven gul lök, sirap och ansjovisspad. Smaka av med salt och peppar, stek en provbit och justera eventuellt kryddningen. Blöt händerna med kallt vatten och forma smeten till små fina köttbullar. Stek några i taget i en försvarlig mängd smör, rör pannan kontinuerligt i början av stekningen så att bullarna blir sfäriska. Alternativt kan de pocheras någon minut innan stekningen. Utnyttja det göttiga i stekpannan till att göra en härlig sås, servera med den potatismos och lingon.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s