Recept 110226

Vichyssoise
2 portioner

Purolök, vita delen, 5 dl i tunna skivor
Mjölig potatis, 5 dl i tunna skivor
hönsbuljong ca. 7 dl
vispgrädde 1,5 dl
salt
vitpepar
citronsaft

Täck grönsakerna med hönsbuljong, tillsammans skall det bli drygt 1 l. Koka upp och låt sjuda 20 minuter. Mixa grönsakerna med stavmixer, sila eventuellt. Vispa grädden och rör ner den i soppan. Smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft. Servera med varma smörgåsar.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s