Recept 110303

Biff Stroganoff
2 portioner

400 g biffkött; filé, ryggbiff eller entrecôte
2 msk smör
2 msk neutral olja
1 gul lök
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver, gärna spansk Pimentón de la Vera t.ex La Dalia
0,75 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Skär köttet i 1 cm breda strimlor. Hacka löken, finhacka vitlöken, rengör champinjonerna och skär dem i mindre bitar. Bryn köttet i smör och olja på tämligen hög temperatur. Tag ut köttet, fräs champinjoner, lök och vitlök på medeltemperatur. Lägg i tomatpurén och stek under omrörning en knapp minut. Häll på mjölk, grädde och paprikapulver och sjud några minuter så att såsen blir simmig, häll i köttsaften. Smaka av med salt och peppar och lägg i köttet. Servera med ris eller pressad potatis, saltgurka samt smetana.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s