Recept 110304

Fräst böckling med grädde
1 portion

2-3 hela böcklingar
3 msk smör
1 schalottenlök
1 dl vispgrädde
1 salladslök
1 knippe dill
peppar

Skala och skiva schalottenlöken, skiva salladslöken och hacka dillen grovt men spara stjälkarna till potatiskoket. Filéa böcklingarna, tag bort skinnet och plocka bort så mycket ben du känner för, i vart fall bröstbenen. Hetta upp smöret och stek löken mjuk med några varv på svartpepparkvarnen. Lägg i böcklingen och stek tre-fyra minuter, vänd på fisken någon gång. Häll på grädden och låt koka in. Toppa med salladslök och dill. Servera med kokt potatis, knäckebröd, smör, ev. kryddost samt öl och kryddat brännvin.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s