Recept 110427

Renskav med äggröra och picklad blomkål
1 portion

120 g renskav
0,5 dl vispgrädde
1 msk getmese
2 msk lingon

150 g blomkål
1-2-3 lag
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
1 lagerblad
1 nypa salt
10 vitpepparkorn

3 ägg
färsk timjan
salt
peppar
vatten
smör till stekning

Koka upp ingredienserna till lagen. Skiva blomkålen mycket tunt och häll den kokande lagen över blomkålen, låt stå.
Stek renskaven lätt i smör med salt och peppar. Häll på grädden och klicka i getmesen, låt koka in ett par minuter. Tillsätt lingonen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ägg med 1 msk vatten och lite salt och peppar. Smält lite smör i en panna på medelvärme, häll i äggsmeten och rör runt med en gaffel så att det blir en krämig äggröra.
Servera skaven med blomkålen och äggröra toppad med färsk timjan.


Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s