Recept 110428

Kycklinglevergryta
1 portion

40 g lufttorkad chorizo
6 romanticatomater
½ stjälkselleri
7 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
6 Skogschampinjoner
½ dl torr sherry
0,75 dl vatten
1 lagerblad
lite färsk timjan
en skvätt koncentrerad kycklingfond
100 g kycklinglever
3 svarta oliver
vetemjöl
svartpeppar
salt
olivolja

Skär chorizon i mindre bitar; finhacka vitlöksklyftan, sellerin, tomaterna och en av schalottenlökarna. Fräs chorizo, lök och vitlök med svartpeppar och en gnutta salt i lite olivolja. I en separat panna fräses samtidigt övriga schalottenlökar och skogschampinjonerna i lite olivolja. Tillsätt selleri och tomater och fortsätt fräsa. Tillsätt sherry och låt alkoholen koka av lite. Tillsätt vatten, lagerblad, timjan, kycklingfond, skogschampinjoner samt schalottenlökar och låt grytan puttra ca. 15 minuter. Dela kycklinglevrarna i 2-3 bitar och vänd i lite vetemjöl, salt och peppar och stek så att de fortfarande har rosa kärna, ca. 5-7 minuter. Kärna ur oliverna och lägg upp grytan med leverbitarna, garnera med olivbitarna.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s