Omeletten Wall! Hopvikt – som en plånbok – kring sikrom och hollandaise

Hade från början tänkt äta den här omeletten som förrätt redan igår afton men en äggrätt av den här kalibern, till på köpet fortifierad med hollandaise, passar bättre som frukost såhär på helgen. Har ju haft lite problem med omeletter tidigare men hoppades ha lärt mig lite av mina motgångar. Då jag sedan ett litet tag tillbaka för första gången i mitt liv dessutom innehar en stekpanna med non-stick-beläggning kände jag att oddsen att lyckas var bättre än någonsin.

Hustrun kom med idén att till omeletten även lägga grön sparris. Helt rätt säsongsmässigt, gott tillsammans med hollandaise och ett trevligt texturellt och smakmässigt avbrott mot omelettens och såsens krämighet och fetma. Till råga på allt fick det maten att i än högre grad likna Påskhelgens måltider som ju i princip byggde på ägg och sparris, samt för den delen lamm. Påskens omelett, den med stuvade murklor, såg ganska bra ut tills det var dags att förflytta den ur pannan. Då började den rämna och hade den inte medvetet delats i två hade den knappast kunnas serveras alls. Den här gången höll den ihop bättre och landade på tallriken om än inte perfekt så väl otroligt mycket bättre än tidigare. Riktigt ordentligt gott blev det också.

Härnäst i Palsternackan blir det glödhoppor.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Gastronomarium. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s