Recept 110608

Körvelsorbet med hallon och hallonsoda
6 portioner

2,5 + 3 dl vatten
250 g strösocker
saften av ½ citron
100 g färsk körvel
2 gelatinblad

250 g hallon
1 flaska hallonsoda
några blad körvel

Koka upp strösocker med 2,5 dl vaten, citronsaften och körveln. Koka några minuter så att sockerlagen tar smak av körveln. Tag kastrullen från värmen och låt körveln dra i lagen 30 minuter. Sila bort körveln och kyl lagen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 10 minuter. Späd körvelsockerlagen med resten av vattnet och smält gelatinet i mikro eller på spisen med ett par matskedar av lagen. Blanda det smälta gelatinet med resten av körvelsockerlagen och frys i glassmaskin.
Lägg upp hallonen i tallrikar, häll över lite hallonsoda, lägg på en kula sorbet och dekorera med några körvelblad innan servering.

Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s