Den gröna ärtpurén med klicken gräddfil. Exakt!

Att slarva med maten betyder nog för de flesta att man inte följer allmänt vedertagna mattider utan t.ex struntar i att äta lunch med småätande under eftermiddagen som resultat. För den som lever enligt Palsternackan innebär det dock något helt annat, nämligen att inte äta den föda man skall enligt Gastronomariumet en viss dag, alternativt att undlåta att rapportera det. Den gröna ärtpurén är en del av ett typiskt slarv med maten. Det hela började i onsdags då hustruns födelsedag firades och vi hade så trevligt att det rakt inte var aktuellt att avsluta aftonen med något inläggsförfattande. Under torsdagsaftonen var det en massa andra saker som hände så den relativt lättlagade ärtpurén blev aldrig aktuell att äta, något som inte gjorde särskilt mycket eftersom jag skrev om födelsedagskalaset först under torsdagskvällen och tänkte att ärtpurén kan man ju äta på fredag kväll innan det är dags för kalvbräss.

Japp, ärtpurén, med den föreskrivna gräddfilsklicken, blev en utmärkt förrätt. Ganska så tjock och krämig blev den och på temat klassiska smakbrytningar fick den en gnutta mynta. Väldigt enkelt att laga och riktigt välsmakande. Kanske oortodoxt att servera puré i buljongkopp men de luftas så sällan. Sedan blev det kalvbräss förstås men det slarvar jag till imorgon med att rapportera om.



Annonser

Om palsternackan

Mat- och dryckesintresserad exilgöteborgare, deltagare i första upplagan av Sveriges Mästerkock.
Det här inlägget postades i Gastronomarium. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s